Descargar El Datiu en Catala: Una Aproximacio des de la Linguistica Cogniti va en PDF de M. Teresa Yngles

Descargar El Datiu en Catala: Una Aproximacio des de la Linguistica Cogniti va en PDF de M. Teresa Yngles año 2018

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: El Datiu en Catala: Una Aproximacio des de la Linguistica Cogniti va
 • Autor del libroM. Teresa Yngles
 • Fecha de publicación: 6/2/2018
 • EditorialL ABADIA DE MONTSERRAT
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónFilología
 • ISBN: 9788498834420
 • Valoración del libro: 4.46 de un máximo de 5
 • Votos: 198
 • Autor(a) de la reseña: Manuel Rovira
 • Fecha: 16/7/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.17 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 336
 • Incluye un resumen PDF de 36 páginas
 • Encuadernación: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: Aquest llibre tracta de la categoria de datiu en català des de la perspectiva de la Gramàtica Cognitiva i la compara amb la de l’anglès, el llatí i altres llengües romàniques. L’autora defensa que el llenguatge humà es pot organitzar en dos dominis: el domini del temps i el domini de l’espai. El datiu anglès s’organitza prototípicament en el domini del temps, un domini en què allò que sobresurt és l’acció o força dinàmica d’un trajector sobre una fita, mentre que el datiu català s’organitza prototípicament en el domini de l’espai, un domini en què allò que sobresurt és una relació estàtica entre un fons (datiu) i una figura (objecte de possessió, percepció, etc.: cf. Em piquen els ulls i My eyes itch).El conjunt de l’obra és una detallada argumentació de la manera com l’esdeveniment o event canònic s’organitza en el domini de l’espai en català; com el datiu pronominal constitueix el fons o punt de referència en aquesta organització de l’espai; com la primera persona és definida com a prototip del fons i de l’experimentador per la propietat d’aquest participant de centrar la perspectiva de l’escena; com es prediu l’ordre de pronoms clítics segons la jerarquia personal i la noció de punt de vista; i, finalment, com s’expliquen les propietats de la construcció reflexiva de datiu.
 • Otros formatos de descarga disponibles: EPUB - PDF - TXT - DOC - AZW3 - WORD. Compresión disponible RAR - RPM - CPIO - ZIP - Z
 • Servidores habilitados: FreakShare - Mediafire - Send U It - Gett - MEGA - WeTransfer - Google Drive - Openload - Torrent - Dropbox
Votar:

Otros libros en el idioma Catalán

Otros libros del año 2018

Otros libros del género o colección Filología

Otros libros de la editorial L ABADIA DE MONTSERRAT